Meerkerk – Voor de derde keer op rij opent MAC Magneet min of meer het seizoen voor de autocrossers. En wel op zaterdag 25 april. Vanaf 12.00 uur zullen de motoren van de Kevers, Sierra’s, maar ook de stockcars met hun dikke V8-motoren weer te horen en te zien zijn op het terrein aan de Burggraaf in Meerkerk.

‘De afgelopen dagen zijn we al weer begonnen met het prepareren van de baan. Net als vorig jaar, bouwen we weer een heus stadion. Me...t plaatwerk wordt de wedstrijdbaan een arena, de tribunes aan de kopse kanten doen de rest”, lacht Willem van der Leeden bestuurslid van MAC Magneet. “De regiocoureurs worden ook dit jaar weer extra in de watten gelegd. Voor 30 Euro beschikken ze al over een zogenaamde daglicentie. De huurprijs voor de transponder wordt door ons betaald.”
Van der Leeden cs haalt bovendien de caravanrace weer uit de kast. “Jaren geleden was dat een groot succes. Volledig leeggehaalde caravans werden aan het eind van de crossdag achter de trekhaak van een crossauto gehangen en maar rijden met de geit. Haha. Spektakel van de bovenste plank. Zo hard mogelijk met zo’n caravan rijden, is voor de toeschouwer prachtig om te zien, maar natuurlijk ook voor de autocrosser een geweldige ervaring. De laatst overgebleven rijder met een caravan achter de wagen is de winnaar.”
Maar er zijn nog meer plannen. Henk Wooning van het medeorganiserende Ezhaco vult aan. “We denken ook aan de zelfklussers. In de zogenaamde Bangers-klasse rijden veel ‘doe-het-zelvers’. Die willen wij graag helpen met het bouwen van een eigen crossauto. Maar ook de aspirant-crosser kan bij ons terecht voor vragen en/of tips over het bouw van een eigen mobiel.”

Theo Sprong - Het Kontakt