Artikelen

MAC Magneet is klaar voor de autocross

Meerkerk – Zaterdag 25 april barst het crossgeweld aan de Buggraaf in Meerkerk weer los. Rond de klok van twaalf uur zal MAC Magneet de eerste manche van start laten gaan.

“We hebben een lekker vol programma, met naar verwachting meer dan 100 deelnemers”, aldus een trotse Henk Wooning van medeorganisator EZHACO. “Naast de jeugdklasse, de standaardklasse en de toerwagens komen natuurlijk ook de Stockcars F1 en de Sierra’s in actie.”

MAC Magneet-bestuurslid Willem van der Leeden vult het lijstje rijders aan. “De regio is met voorlopig 20 aanmeldingen ook goed vertegenwoordigd. Het met drie wagens crossende garagebedrijf Jaspers uit Meerkerk gaat proberen de beker in het eigen dorp te houden. Jammer is wel dat de caravancross waarschijnlijk niet door zal gaan. De aanschafkosten voor een tweedehands caravan blijken toch vrij hoog te zijn.”

Bangerstox

Wat wel aanslaat is de Bangerstox-klasse. “Met nu al twaalf inschrijvingen maken we een mooie start van deze ouderwetse klasse. Iedereen met een kleine beurs kan voor heel weinig lekker crossen. Ook de zogenaamde kever-coureurs gaan voor spektakel zorgen. De rijders uit voornamelijk Noord-Holland en Friesland strijden om de Van der Leeden Tweewielers Kevercup 2015. Er wordt gereden volgens een “vrij kever reglement” en dat betekent dat er stevig wordt gereden met soms een duwtje voor een betere positie. De snelheden in Meerkerk zijn altijd vrij hoog door de vlakke baan”, weet Wooning.
“Inmiddels is de baan nagenoeg gereed. De stalen rijplaten om het parcours dienen als boarding voor de coureurs en vormen samen met de tribunes een echte cross-arena. We zijn er klaar voor.”

www.autocrossmeerkerk.nl