MEERKERK – De regionale autocrossliefhebber kan zijn of haar hart weer ophalen komende zaterdag. MAC Magneet houdt namelijk op 21 Mei haar jaarlijkse autocross aan de Meerkerkse Burggraaf.

“En dit jaar bieden we een meer dan vol programma. Naast de standaardklasse en de altijd spectaculaire stockcars, zijn uiteraard ook nu de Bangerstocks weer van de partij”, blikt Magneet-bestuurder Willem van der Leeden vooruit.

Compleet programma

“Maar komende zaterdag voegen we twee nieuwe onderdelen toe aan ons evenement. Met Keientrek en Autoblubbering is ons programma compleet en bieden we zes uur lang plezier voor jong en oud. De entreeprijs blijft onveranderd en bedraagt voor volwassenen 10 euro. Kinderen betalen de helft”, lacht Van der Leeden, die om 12.00 uur het eerste startschot hoort klinken.

Van der Leeden vult aan. “Tractorpulling is voor de goedwillende hobbyisten nauwelijks nog te betalen. Dat zien wij met lede ogen aan en daarom krijgt de regionale loonwerker een mooi alternatief aangeboden. Bij het onderdeel Keientrek gaan bezitters van relatief simpele tractoren de strijd met elkaar aan om zoveel gewicht vooruit te trekken. Wie aan het eind van de dag de meeste kilo’s beton weet te trekken, wordt Keientrekkampioen van Meerkerk.”

Autoblubbering

De meeste aktie verwacht Van der Leeden overigens van een ander nieuw onderdeel. “In Noord-Holland en Brabant is Autoblubbering een hype. Ook wij bieden deze takt van de autosport dit jaar aan als deze demo-sport. Maar mocht het een groot succes worden, en dat denken we wel, dan kan Autoblubbering in 2017 zomaar als wedstrijdonderdeel op onze agenda staan. Het idee is vrij simpel. Verschillende soorten auto’s worden in een bak van 50 meter lengte de blubber ingestuurd en moeten proberen zover mogelijk te rijden. In het begin van de middag is het laagje modder nog niet zo hoog, maar van lieverlee wordt er meer drek op de baan gebracht en wordt het steeds moeilijker om de finish te halen. Ik kijk er nu al naar uit.”

CrossArena

De afgelopen dagen heeft het bestuur van MAC Magneet samen met een groot aantal vrijwilligers hard gewerkt om de drie banen gereed te krijgen. Ondanks de zware regen- en hagelbuien is het terrein aan de Burggraaf omgedoopt tot een ware CrossArena. Uiteraard met tribunes, zodat de toeschouwers bij zowel autocross, keientrek als autoblubbering de wedstrijden zittend kunnen volgen.

Voor info: www.autocrossmeerkerk.nl

Theo Sprong.