Meerkerk – Na heel veel jaren op Pinkstermaandag een autocross te hebben georganiseerd, heeft Mac Magneet uit Meerkerk de moedige beslissing genomen om van deze mooie traditie afscheid te nemen.

"Niet zonder slag of stoot en zeker met een bepaalde reden. Wij zagen de laatste jaren onze bezoekersaantallen teruglopen. Het crossweekend in Lopik aan de overkant van de Lek biedt veel meer entertainment en trekt daardoor ook onze rijders, maar vooral onze toeschouwers weg. Heel simpel. Afgelopen editie waren er bijvoorbeeld geen spectaculaire stockcars, omdat ze nagenoeg allemaal in Lopik rijden", aldus bestuurslid Willem van der Leeden, die slechts 800 bezoekers voorbij zijn kassa zag gaan. Ook de samenwerking met Ezhaco had niet het gewenste effect.

Samen met de overige bestuursleden heeft Van der Leeden gewikt en gewogen. "Eigenlijk wilden we naar 30 april. Maar na overleg met de Oranjevereniging in het dorp en de ACTD, die in Hoogblokland op die dag altijd een cross organiseert, was dat niet haalbaar. Goede raad was duur en om toch, ook voor de regiorijders en de autocrossliefhebbers, weer eens een aantrekkelijke cross te houden zijn we op zaterdag 27 april uitgekomen", legt van der Leeden desgewenst uit.

Van der Leeden wil niet te ver vooruit kijken. "Maar als 27 april goed bevalt, dan kunnen we zomaar gaan vasthouden aan die datum. Eerst eens afwachten hoe de reactie van de rijders en het publiek zal zijn op het loslaten van onze vaste tweede Pinksterdag."

Voor info:
www.autocrossmeerkerk.nl

facebook: https://www.facebook.com/autocross.meerkerk.7

www.ezhaco.nl
of

tel. 0183-352528 of 06-571 10 892 of fax 084-8687925.