Artikelen

Journalist Theo Sprong van Het Kontakt schreef het volgende: Met zonnebril en zonnebrand naar Meerkerkse autocross

MEERKERK • Op een zonovergoten Burggraaf genoten maandag ruim duizend toeschouwers van de Meerkerkse autocross. Toch keek MAC Magneet een beetje sip. Het (te) mooie weer en de steeds meer bezoekers trekkende autocross van Lopik waren de oorzaak van de in de ogen van de organisatie tegenvallende publieke belangstelling.

"Maar al met al ben ik tevreden", sprak MAC Magneet-voorzitter Goos Middelkoop na afloop. "Wij houden hier niet van een foute of zwarte cross, maar van een goede cross. Het aantal van negentien regiorijders is natuurlijk veel te weinig. Alle regiorijders die hier eerder meededen ontvangen daarom binnenkort een brief, met het verzoek in 2013 weer aan de start te verschijnen. Verder vragen we geen huur meer voor een transponder (rondenteller – TS), blijkbaar toch een reden om niet te komen. Ook wordt er voorzichtig gedacht weer eens een caravancross te houden."

Leuke dag
De wel aanwezige regiorijders maakten er een waar spektakel van. Autobedrijf Jaspers was met drie auto's goed vertegenwoordigd. Remco Jaspers, in de voorronde goed op dreef, moest in de finale zijn meerdere erkennen in plaatsgenoot Arnold Heij-koop. Toch kon hij na zijn laatste rondje lachen. "We hebben met 25 familieleden, kennissen en vrienden er een leuk dagje van gemaakt. De Civic's worden weer opgelapt en gaan tot volgend jaar Pinksteren weer in de stalling."

De in Arkel woonachtige Willem van Klei was na twintig jaar afwezigheid weer present. "Mijn derde wedstrijd dit jaar. Een maat van mij, Sjef van den Broek, had een gele BMW beschikbaar en vroeg of ik interesse had weer te crossen. Mijn laatste deelname in Meerkerk was nog op het terrein achter in Broek. Een appelboer vlagde af."

Perenijs
De pas vierjarige Sem Vink uit Meerkerk genoot ook. Niet alleen van zijn derde perenijsje, maar vooral van de Stockcars. Gezeten op schoot van papa Sander en naast opa Rinus keek hij zijn ogen uit. "Het mooiste vind ik als een auto op zijn kop in de sloot komt. En natuurlijk het geluid." Gelukkig had Sem een stoere zonnebril op, want anders had hij door de stofwolken niet veel gezien.
Theo Sprong