Journalist Wout Pluijmert van AD Rivierenland schreef het volgende :
Wedstrijden in Meerkerk trekken veel publiek
MEERKERK – Wedstrijden in de stofwolken, dat was gisteren (tweede Pinksterdag) het beeld van de Meerkerkse autocross. Het was druk met ruim 1500 belangstellenden. De tribunes zaten vol. De autosport leeft in Meerkerk. De hamburgers en frites raakten uitverkocht.

Organisator Henk Wooning is tevreden: "In 2011 zijn wij door MAC De Magneet gevraagd om deze cross te organiseren en beide partijen zijn meer dan tevreden. Wij hebben het liever te droog dan te nat. Wat dat betreft hebben wij dit seizoen al genoeg meegemaakt. Twee wedstrijden zijn door de regenval afgelast. Vandaag hebben wij de baan tweemaal moeten sproeien, maar dat hebben wij graag gedaan."

Goos Middelkoop is voorzitter van MAC de Magneet. "Wij hebben dertig jaar ervaring, maar de EZHACO heeft ingangen die wij niet hebben. Vorig jaar hebben wij het eerste contact gehad en de samenwerking bevalt uitstekend. Wat opvalt, is dat onze regiorijders wat terugvallen, maar daar gaan wij aan werken. Bovendien is het imago van de transponder tegen ons gaan werken. Het apparaat dat elektronisch de rondetijden registreert, kost veel geld. Daar gaan wij voor de rijders een regeling voor treffen. De speaker van de wedstrijd raakte tijdens de wedstrijden om de Sierra Cup af en toe de draad kwijt. Begrijpelijk, want de helft van het deelnemersveld had als achternaam Bouman. De Sierra Cup ontstond in de jaren negentig uit een clubje voormalig crossers. Ooit telde het deelnemersveld bijna twintig rijders. Nu zijn het er nog tien. Zij vormen binnen de autocrosswereld een eigen klassement. Leo Bouman uit Wijk en Aalburg won gisteren in Meerkerk. "Wij hebben twee manches volop strijd geleverd. Omdat wij allemaal met dezelfde motoren rijden, blijven de verschillen klein. Het gaat bij ons puur om stuurmanskunst. In Meerkerk zijn de bochten wat krapper zodat alles bovenop elkaar blijft." Leo Bouman is een nieuwkomer in de crosswereld. "Ik ben vorig jaar begonnen en het gaat steeds beter. Vandaag heb ik gewonnen, maar ik ben nog geen topper."

Joey Slooff (13) uit Zwijndrecht rijdt in de jeugdklasse stockcar als voorbereiding op de stockcarklasse. Hij kreeg het crossen mee van zijn vader Arjan Slooff . Joey Slooff: "Wij rijden echt alles. Komend weekeinde rijden wij het tweedaagse speedway in Emmen. Dan verwacht ik echt strijd. Dat was vandaag in Meerkerk niet het geval. Ik had geen concurrentie. Volgende week zit alles op elkaar en dan mag je met de bumper een duwtje geven, dan ontstaat er echt strijd. Wij rijden 25 wedstrijden per jaar. Het begint in maart en eind oktober is het einde seizoen. Mijn doelstelling is om straks in de klasse FI terecht te komen. Daar zit het tegen de 700 pk aan." Arjan Slooff: "Mijn zoon is de derde generatie autocrossers. Mijn vader is in 1955 begonnen, ik ben er mee opgegroeid en mijn zoon neemt het over. Joey doet het goed. Hij wint vandaag. Vorige week was hij eerste in Zevenhuizen. Daarvoor was hij tweede in Emmen."

Vader en zoon Walter en Michael van Rosmalen uit Veen zijn favoriet in de 1600 liter klasse. Michael (17) rijdt met een Suzuki Swift en is nauwelijks door de concurrentie te volgen. Vader Walter: "Het is super om tegen elkaar te rijden. Vandaag neemt hij afstand omdat ik door een klapband in de sloot terecht ben gekomen, maar dat kan na de volgende wedstrijd weer andersom zijn. Vandaag is er niets beslist, er volgen nog veel meer wedstrijden."

Wout Pluijmert (Algemeen Dagblad 29 mei 2012)