Mac Magneet opent autocrossseizoen op KingsDay

Meerkerk – Niet alleen de organisatie van autocross Meerkerk, maar ook de rijders kijken reikhalzend uit naar zaterdagmiddag 27 april. Op de kleibaan aan de Burggraaf zullen voor het eerst dit crossseizoen de rijders hun in de winter aangepaste en verbeterde bolides kunnen testen.

“Jarenlang reden we op Pinkstermaandag. We weten niet anders”, begint Ronald Jaspers van het organiserende Mac Magneet. “Ik heb zelfs nog meegedaan op de baan achterin Broek. Altijd met de Pinksteren, maar dit jaar dus voor het eerst vroeg in het seizoen”, vult Willem van der Leeden zijn medebestuurder aan.

De Meerkerkse autocross zal de openingswedstrijd van het crossseizoen zijn. Ook voor EZHACO, die voor het derde jaar de wedstrijdleiding heeft. “En daarom beginnen we pas om 14.00 uur. De auto’s en vooral de kooiconstructie moeten bij zo’n eerste wedstrijd goed gecontroleerd worden. Veiligheid voor alles”, weet Van der Leeden.

Inmiddels is Van der Leeden hoopvol gestemd op een flink aantal deelnemers. “De concurrentie met het Pinkstercrossweekend in Lopik werd te groot en bij ons liepen de bezoekersaantallen gigantisch terug. Daar moest verandering in komen en daarom hebben we gekeken naar een alternatieve datum. Koninginnedag had onze voorkeur. Maar na overleg met de Oranjevereniging Meerkerk en de ACTD, die in Hoogblokland op die dag altijd een cross organiseert, was dat niet haalbaar. We zijn uitgekomen op de laatste zaterdag van april. Als dat goed bevalt, kan dat zomaar onze nieuwe datum worden. Schrijf maar in de agenda: zaterdag 26 april 2014 autocross Meerkerk.”

“Met al bijna 100 voorinschrijvers, lijkt de nieuwe datum een schot in de roos. Met een tent en muziek, gaan we er met hopelijk weer eens ouderwets veel publiek een gezellige dag van maken”, blikt Jaspers vooruit. “Alleen het aantal regiorijders valt nog een beetje tegen. Terwijl we het juist voor hen aantrekkelijk maken door geen kosten te rekenen voor de transponder en ook de bandenkeuze is volledig vrij.”

Theo Sprong

Voor info:
www.autocrossmeerkerk.nl
www.ezhaco.nl

bij contactpersoon Willem van der Leeden: tel. 0183-352528.